Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
TO-LEFT
HIDE_BLOG

Sayfalar

Yaşam Psikolojisi

{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Termal Etiket Çeşitleri Hakkında Bilgi

Yüzeyleri kendinden termal yapıya sahip olan etiket türlerine termal etiket denir. Bu tür etiketler üzerine hiç bir sarf maddeye ihtiyaç ol...

Termal Etiket Çeşitleri Hakkında Bilgi

Yüzeyleri kendinden termal yapıya sahip olan etiket türlerine termal etiket denir. Bu tür etiketler üzerine hiç bir sarf maddeye ihtiyaç olmadan baskı alabilmek mümkün olmaktadır. Bu durum baskı maliyetini düşürücü bir nitelik ortaya koymaktadır. Termal özelliğe sahip olmayan etiketler üzerine baskı alınabilmesi için ribon ihtiyacı doğar ve bu durum da baskı maliyetinin yükselmesine sebep olur. Maliyetin artışına ise termal olamayan etiket üzerine baskı yapabilmek için gereksinim duyulan bir sarf malzeme olan Ribon dur.
 
Termal nitelik taşıyan etiketler belirli bir ömre sahip yapıdadır. Bu ömrün nedeni tamamen termal özellikten kaynaklanmaktadır. Baskı alınan termal etiketler üzerindeki mevcut olan baskılar belirli bir zaman sonra uçarak silikleşir. Termal kâğıt yüzeyinde zamana bağlı olarak hafif kararmalar meydana gelir. Bu olayın neticesi olarak termal etiket üzerine baskı alınmış olan bilgi, logo, resim ve benzeri bilgiler artık okunmaz bir hal alır.
 
Termal etiketin üç çeşidi bulunmaktadır. Bu termal nitelikteki etiketler de kendi aralarında biri plastik bazlı ve bir diğeri kağıt bazlı olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadırlar. Plastik bazlı termal etiketler bazı özel uygulamalar için kullanılmaktadırlar. Ancak plastik bazlı termal etiketlerin kullanım alanı oldukça kısıtlı olmakla birlikte oldukça yüksek maliyetli olduklarından pek tercih edilmemektedirler.
 
Kağıt bazlı termal etiketler de kendi içlerinde iki türe ayrılırlar. Bunlardan biri Eko termal etiket olup plastik bazlı etikete oranla uzun ancak lamine termal etiket'e oranla daha kısa bir ömrü vardır. Etiket konusunda müşterilerine kaliteyi sunan Pan etiket firması termal etiketler de dahil olmak üzere 40'ın üzerinde farklı türde her ihtiyaca uygun etiket üretimini gerçekleştirmektedir.
 
Termal Etiket Çeşitleri Hakkında Bilgi

Lamine Termal Etiket ve Sahip Olduğu Özellikleri
 
Diğer bir ismi Top termal etiket olan Lamine termal etiket, üzerine baskı alımı esnasında sarf bir malzeme olma niteliğine sahip olan ribon maddesine gereksinim olmaz. Bu özelliği nedeniyle barkod yazıcısının direkt termal yönetimine uyumlu bir özellikte olması gereklidir. Termal transfer metodunu kullanarak baskı alan diğer yazıcılar ile lamine termal etiket üzerine baskı almaya çaba göstermek son derece gereksiz bir durumdur.
 
Eko termal etiket türüne oranla daha uzun ömre sahip olan lamine etiket sahip olduğu termal özelliği sebebiyle baskı alımı için ribon sarf malzemesine gerek duyulmaz. Ribona gerek duyulmamasından dolayı baskı maliyeti düşüktür. Düşük maliyeti ve uzun ömrü sebebiyle kullanımı tercih edilen bir termal etiket türü dür. Lamine termal etiketin yüzeyindeki termal tabakanın üzerinde koruyucu bir tabaka bulunmaktadır.
 
Yalnızca bu özelliği ile diğer termal etiketlerden ayrılır. Lamine termal etiketler, diğer termal etiketlerle aynı karakteristik özelliğe sahiptir. Bütün termal etiketler, ışık, ısı ve nem gibi dış etkenlerden olumsuz biçimde etkilenirler. Ancak lamine termal etiketler Eko termal etiketlere kıyasla biraz daha az etkilenmektedir. Termal etiketler genellikle 3 ila 6 aylık bir ömre sahiptirler. Lamine termal etiketlerin ömrü ise 6 ila 9 ay aralığındadır.
 
Lamine Termal Etiket Kullanım Yerleri
 
Ağırlıklı bir şekilde gıda sektöründe kullanılan lamine termal etiket, hızlı tüketimin yaşandığı sektörler tarafından kullanılmaktadır. Diğer kullanım alanlarını ise kargo şirketleri hastaneler oluşturmaktadır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorunlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Ads Place