Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
TO-LEFT
HIDE_BLOG

Sayfalar

YaÅŸam Psikolojisi

{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Saç Ekimi İçin Uygun Adaylar: Hangi Durumlarda Saç Ekimi Uygundur?

Saç ekimi son yıllarda birçok farklı teknikle uygulanabilen ve saç dökülmesi, saç kaybı gibi durumların tedavisinde kesin çözüm olan etkili ...

Saç Ekimi İçin Uygun Adaylar: Hangi Durumlarda Saç Ekimi Uygundur?

Saç ekimi son yıllarda birçok farklı teknikle uygulanabilen ve saç dökülmesi, saç kaybı gibi durumların tedavisinde kesin çözüm olan etkili bir cerrahi yöntemdir.

Saç ekimi son yıllarda birçok farklı teknikle uygulanabilen ve saç dökülmesi, saç kaybı gibi durumların tedavisinde kesin çözüm olan etkili bir cerrahi yöntemdir. Gelişen teknikler saç ekiminin çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine neden olmuştur. Özellikle de ülkemizde saç ekimi operasyonları oldukça başarılı şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ancak saç ekimi operasyonları her aday için uygun bir yöntem değildir. Peki saç ekimine uygun adaylar kimlerdir? Eğer siz de saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız ve bu işlem için uygun bir aday olup olmadığınızı merak ediyorsanız bu içerikte aradığınız tüm cevapları bulabilirsiniz.

Saç ekimi uygunluk kriterleri: Kimler saç ekimine uygun sayılır?

Saç ekimi operasyonları ancak uygun adaylara uygulandığında başarılı sonuçlar veren bir yöntemdir. Saç ekimi operasyonlarının bu operasyon için uygun olmayan kişilere uygulanması durumunda operasyonun başarı oranı düşük olacaktır. Bu nedenle de saç ekimi operasyonlarından önce kişinin saç ekimine uygun adaylar arasında olup olmadığı uzmanlar tarafından değerlendirilmelidir. Öncelikle saç dökülmesinin nedeni iyi şekilde araştırılmalı ve dökülme nedenleri vitamin, mineral destekleri ile ortadan kaldırılabiliyorsa bu tedavi yöntemleri denenmelidir. Ancak bu tür tedavilerin işe yaramadığı ve dökülmenin devam ettiği durumlarda saç ekim operasyonu gündeme getirilebilir. Günümüzde saç ekim operasyonu uygun şartlara sahip olana 20 yaş üzerindeki her bireye uygulanan bir yöntemdir. Bunun dışında da saç ekimine uygun adaylar belirli kriterlere sahip olmalıdır. Öncelikle saç dökülme düzeyinin erkek tipi saç dökülme düzeylerini belirleyen Norwood-Hamilton Ölçeğine göre belirli bir dereceye sahip olması gerekir. Ardından saç ekimi yapılacak bölgede saç dökülme sürecinin tamamlanmış veya sonuna gelinmiş olması önemlidir. Saç ekimi için saç köklerinin alınacağı donör bölgede yeterli miktarda saç bulunması da oldukça önemlidir. Son olarak saç ekimi için engel teşkil edecek herhangi bir hastalığa sahip değilseniz siz de saç ekimine uygun adaylar arasında yer alıyorsunuz demektir. Tüm bunların dışında yanık, travma ya da çeşitli cerrahi operasyonlar sonucunda saç kaybı yaşayan kişiler de saç ekimi yaptırabilirler.

Saç Ekimi İçin Uygun Adaylar: Hangi Durumlarda Saç Ekimi Uygundur?


Saç ekimi için ön değerlendirme: Aday seçiminde dikkate alınan faktörler

Saç ekimi için uygun bir aday olup olmadığınız baÅŸvurduÄŸunuz merkezdeki uzman tarafından bir ön deÄŸerlendirme ile belirlenmektedir. Bu deÄŸerlendirmede birçok faktör dikkate alınır. Saç ekimine uygun adaylar genellikle Norwood-Hamilton ölçeÄŸine göre en az 2. evrede bulunan kiÅŸilerdir. Aynı zamanda saç ekimi yapılacak kiÅŸinin ekim yapılacak bölgedeki saç dökülme sürecinin tamamlanmış olması gerekir. Bu nedenle de her ne kadar saç ekimi 20 yaşın üzerindeki hastalarda uygulanabilse de ideal yaÅŸ 30 sonrası olarak önerilmektedir. Saç ekimi için dikkate alınan bir diÄŸer konu da saç ekimi yaptıracak kiÅŸilerde yeterli donör bölgenin var olmasıdır. Son olarak saç ekimi yaptıracak kiÅŸilerin herhangi kronik ya da saç ekimine engel olacak bir hastalığının bulunup bulunmadığı da operasyon öncesinde deÄŸerlendirilen kriterler arasında yer almaktadır. 

Saç ekimi risk grupları: Kimler daha dikkatli olmalıdır?

Saç ekimi doÄŸru koÅŸullar saÄŸlandığında oldukça güvenli ve etkili bir operasyondur. Ancak bazı durumlarda saç ekimi yaptıracak kiÅŸilerin daha dikkatli olması gerekir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan ve kalp hastalığı bulunan kiÅŸilerin operasyon öncesinde kesinlikle doktorları ile görüşerek operasyon için onay alması gerekmektedir. Aynı zamanda anesteziye karşı duyarlılığı olan yani alerjik reaksiyon gösterme ihtimali olan kiÅŸilerin de yine doktor kontrolünde bu operasyonu geçirmeleri önerilir. 

Saç ekimi yapılamayacak durumlar nelerdir?

Saç ekimi operasyonlarının kesinlikle uygulanamayacağı bazı durumlar da mevcuttur. Bunlardan ilk ve en önemli grup HIV ve Hepatit-C gibi bulaşıcı kan hastalığına sahip olan kişilerdir. Aynı zamanda 21 yaşından küçük olan, ergenliğini henüz tamamlamamış, donör alınamayacak kadar saç kaybı olan ya da doğuştan saçı olmayan, diyabet ve yüksek tansiyon hastası olan kişilere saç ekimi operasyonu uygulanmamaktadır.

Saç ekimi için uygun bir aday olup olmadığınızı belirlemek ve saç ekimi hakkında merak ettiÄŸiniz tüm detayları uzmanlarından öğrenmek ve size en uygun saç ekim yöntemini belirlemek için gidebileceÄŸiniz en doÄŸru adres ise Anatolia Hair Clinic. Siz de saç ekimi konusunda güvenilir bir adres arıyorsanız hemen Anatolia Hair Clinic web sitesi üzerinden ya da telefon aracılığı ile randevunuzu alabilirsiniz. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorunlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Ads Place