Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
TO-LEFT
HIDE_BLOG

Sayfalar

YaÅŸam Psikolojisi

{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sağlıksız ve düzensiz beslenmek depresyonu tetikliyor

Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün paylaÅŸtığı verilere göre dünya nüfusunun %3,8’i depresyonla mücadele ediyor. Ä°ÅŸlenmiÅŸ gıdaların depresyon riskini ar...

Sağlıksız ve düzensiz beslenmek depresyonu tetikliyor

Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün paylaÅŸtığı verilere göre dünya nüfusunun %3,8’i depresyonla mücadele ediyor. Ä°ÅŸlenmiÅŸ gıdaların depresyon riskini artırdığına dikkat çeken Online PR Servisi B2Press, incelediÄŸi araÅŸtırmalar doÄŸrultusunda tüketilen besinlerin ruh saÄŸlığındaki etkilerini açıklıyor. 

Dünya genelinde pek çok kiÅŸide rastlanan duygu durum bozukluklarından depresyon, bireylerin kendilerini mental olarak iyi hissetmediÄŸi bir ruh halini ifade ediyor. Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün paylaÅŸtığı verilere göre, küresel nüfusun %3,8’i depresyonla mücadele ediyor. Depresyondaki kiÅŸilerde çoÄŸunlukla üzüntü halinin, hayattan zevk alamamanın ve karamsarlık hissinin yoÄŸun yaÅŸandığı gözleniyor. Konuya dair inceleme yapan Online PR Servisi B2Press ise uyku düzenindeki bozulmaların ve saÄŸlıksız beslenmenin depresif ruh halini tetiklediÄŸine dikkat çekiyor.

BMC Tıp Dergisi’nin depresyon hastası bir grup insanın 12 hafta boyunca uyguladığı diyetin çıktılarını paylaÅŸtığı çalışmayı inceleyen Online PR Servisi B2Press, depresyon ve beslenme alışkanlıkları arasındaki iliÅŸkiyi deÄŸerlendirdi. Buna göre tüketilen besinler bireylerin ruhsal durumunu doÄŸrudan etkiliyor. Çünkü, rafine gıdalardan, kızartılmış yiyeceklerden ve çok ÅŸekerli besinlerden arındırılmış olan bu diyetin ardından bireylerdeki depresyon seviyesinin diyet uygulamayan bireylere kıyasla gerilediÄŸi kaydediliyor. Öte yandan katılımcıların %32’sinin iyileÅŸtiÄŸi kaydediliyor.

SaÄŸlıklı bağırsaklar, saÄŸlıklı ruh halinin teminatı 

Ä°ncelediÄŸi araÅŸtırmalarla mutluluk hormonu olan serotoninin %90’ından fazlasının saÄŸlıklı bir bağırsakta mevcut olduÄŸu, kontrolsüz tüketilen saÄŸlıksız besinlerin de bağırsaktaki iyi huylu organizmaları olumsuz etkilediÄŸi bilgisine ulaÅŸan Online PR Servisi B2Press, bağırsak ve ruh saÄŸlığı arasındaki iliÅŸkiyi de deÄŸerlendirdi. B2Press’ten edinilen bilgilere göre bağırsaklardaki psikobiyotikler, zihni olumlu yönde etkileyerek ruh halini dengeliyor. Probiyotik tüketimi serotonin deÄŸerini yükseltmenin yanı sıra depresyon ve anksiyete belirtilerini de azaltıyor. 

Omega-3 yağ asitleri depresyon riskini azaltıyor

Ruh saÄŸlığının bozulmasında vitamin eksikliÄŸinin de kritik bir rol oynadığını aktaran Online PR Servisi B2Press, 110 depresyon hastası ve 220 saÄŸlıklı bireyin katıldığı bir baÅŸka çalışmadan hareketle depresyon hastalarının B12 deÄŸerinin düşük olduÄŸuna dikkat çekiyor. Uzmanların görüşlerinden yola çıkarak D vitamini eksikliÄŸi yaÅŸayan kiÅŸilerde majör depresif bozukluÄŸu riskini 3 kat arttığını öne sürüyor. Omega-3 yaÄŸ asitlerinin ise düzenli olarak tüketilmesi halinde depresyon olasılığının azaldığını vurguluyor. 

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorunlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Ads Place