Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
TO-LEFT
HIDE_BLOG

Sayfalar

Yaşam Psikolojisi

{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Kağıt Bazlı Ve Plastik Bazlı Etiketler Nerelerde Kullanılır?

Mağazalarda veya satışa sunulan ürünlerin üzerindeki fiyatlandırmaların konumlandırılması için belirlenen etiketler bulunmaktadır. Elektroni...

Kağıt Bazlı Ve Plastik Bazlı Etiketler Nerelerde Kullanılır?
Mağazalarda veya satışa sunulan ürünlerin üzerindeki fiyatlandırmaların konumlandırılması için belirlenen etiketler bulunmaktadır. Elektronik teknik sistem kullanıldığı taktirde ise, farklı baskı yöntemleri ile etiketleme gerçekleştirilmektedir. Özellikle son yıllarda kayıt altına alınan ve sürekli olarak güncelleme gerçekleştirilen bu durumlarda, barkod etiketleri, teknik olarak büyük rol oynamaktadır. Genel fiyatlandırmalar ise, kağıt bazlı etiketler veya plastik bazlı etiketler sayesinde konumlandırılır.
 
 Kağıt Bazlı Barkod Etiketlere Örnekler Nelerdir?
 
 Öncelikli olarak adından da anlaşılacağı üzere, ham maddesini kağıt alaşımından alır. Dayanıklılık sınıfı orta derece olarak değerlendirilse dahi, genellikle profesyonel ve uzun zamanlı kullanılan, sürekli güncellemelerde ise genel olarak tercih edilen etiket seçeneklerinden biridir. Yapıları ise;
 
 - Kuşe,
 - Vellum
 - Eco Termal
 - Lamine Termal
 - Floresan Etiketler

 Örnek verilecek olursa sık tercih edilen etiketlerden başlıca olanlarıdır.
 
 1- Kuşe etiket;
 
  Hemen hemen satış gerçekleştiren her sektörde bulmak mümkündür. Etiketin yüzeyi kusursuz ve bir o kadar yapışkanı kuvvetli olan kuşe yapışkanlı etiket, genel olarak çıkarılması zor ve profesyonel baskı isteyen alanlarda bulunmaktadır. Ürünlerin üzerinde konumlandırılan bilgi veya fiyat içerikli sunumlar için bulundurulur. Maliyetinin uygun olması ile kullanılabilirliğini de arttırmaktadır. Kolay deforme olmayan yapısı ile güneşli veya nemli alanlarda dahi rahatlıkla kullanılması için tercih edilebilir.
 
 2- Vellum etiket;
 
  Üretim ve benzerlik alanında kuşe etiketle bir olan vellum, benzerliği ile kuşe etiketten ayrılması zor olsa da üzerindeki küçük delikler ile birbirinden kolaylıkla ayırt edilebilir. Yoğunlukta olarak spot ışıklarının ağır bastığı satış mağazalarında tercih edilebilir. Işıkların yoğun kullanıldığı alanlarda deliklerin yardımı ile barkod okuyucuların zaman kaybetmeden okumasına yardımcı olmaktadır. Dış yüzeyine baskılanan içerikleri kolaylıkla okunmasından dolayı tercih seçeneklerinin başında gelmektedir.
 
 3- Eco termal etiket;
 
  Ribon kullanılmadan baskı gerçekleştirilen etiket çeşitleri arasındadır. Kullanım ömürleri 6 ay ile sınırlı kalsa da en sık tercih edilen etiketler arasındadır. Kuşe ve vellum etiketten kalın bir yapıya sahip olsa da daha incedir ve ısı ya da neme maruz kalmaması gerekir.
 
 4- Lamine termal etiket;
 
  Hastanelerin ve bilgi içerikli ürünlerin üzerinde profesyonel baskı teknolojisi kullanılan net görünümlü rahatlıkla okunabilen etiket çeşididir.
 
 5- Floresan etiketler;
 
  Adından da anlaşıldığı üzere canlı ve oldukça net renklere sahip olan bir etikettir. Maliyeti yüksek olsa dahi sıklıkla tercih edilen ürünler arasındadır.
 
 Plastik Bazlı Etiketlerin Kullanım Alanları Nelerdir?
 
  Plastik bazlı etiketlerin en önemli özellikleri, kırılabilir yapıya sahip olmaması ve kolay bir şekilde esneme hareketlerinin uygulanmasıdır. En sık tercih edilen örnekleri;
 
 - Opak pp
 - Silvermat etiket
 - Mat pp
 - Şeffaf etiket
 Sık tercih edilen ve hemen hemen plastik bazlı etiket tercih edilen yerlerde en sık kullanılan etiketler dir.
 
 1) Opak Pp Etiket;
 
  Ortam şartlarına karşın dayanıklı ve uzun süreli kullanıma uygun olan bir etiket çeşididir. Yırtılmaya ve zarar görmeye karşı oldukça dayanıklı olan bu etiket çeşidi, maliyeti açısından kalitesine göre uygun rakamlarda bulunur. Özellikle yol şartlarında hiçbir şekilde özelliğini bozmayacak kimya, kozmetik, beyaz eşya alanlarında rahatlıkla tercih edilen etiket çeşididir.
 
 2) Silvermat;
 
  Stok kontrollerinin zorlanmadan yapılmasında büyük rol oynayan bu etiket çeşidinde, elektronik ürünlerin ağırlıklı olarak tercih alanı olması sayesinde stok kontrollerinde, sıfır hataya yer verilmektedir.
 
 3) Mat pp;
 
  Ağırlıkta olarak sıvı bazlı veya sıvının çok temas ettiği ürünlerde kullanılabilecek dayanıklı bir üründür.
 
 4) Şeffaf etiket;
 
  Ürünlerin transparan görünüm almasından ve iç kısmının da görünmesini sağlayacak etiket yapısına sahip, arma, marka ve diğer net fiyatlandırma baskısında rahatlıkla kullanılabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorunlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Ads Place