Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
FALSE

Hover Effects

TRUE
TO-LEFT
HIDE_BLOG

Sayfalar

YaÅŸam Psikolojisi

{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Dufold Etiketlerin Tanımı

Dufold etiketleri , yapısı ve cinsi bakımından 200' ün üzerinde kategoriye bölebiliriz. Bu kategoriler yapışkanlı etiketler, kağıt cinsi...

Dufold Etiketlerin Tanımı
Dufold etiketleri, yapısı ve cinsi bakımından 200' ün üzerinde kategoriye bölebiliriz. Bu kategoriler yapışkanlı etiketler, kağıt cinsi ve yapışkanlık derecesi olarak ifade edebiliriz. Bu etiketlerin büyük oranı termal transfer barkod yazıcılarda uygun olarak üretilmiştir. Bu oranın dışında kalanlar ise özel etiketlerdir. Dufold etiketler, özel etiketler arasında yer almaktadır. Bu etiketler yüzeylerinde mürekkep tutabilme özelliğine sahiptir.
 
Bu etiketler için kullanılan bir baÅŸka adlandırma ise inkjet etiketler ismidir. Yüzeyleri itibariyle diÄŸer etiketlerden ayrılmaktadır. Yüzeyinde bulunan sıvı mürekkebi içerisine hapsedebilir. Dufold etiketler, dağılma ya da akma yapmaz. Bu açıdan özel yüzeylere sahiptirler. Tüm bu özelliklerinden dolayı mali olarak diÄŸer etiketlerden daha pahalıdır. 
 
Dufold Etiketlerin Özellikleri Nelerdir?
 
Dufold etiketlerin diÄŸer etiketlerle ortak özellikleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de üst yüzey ve alt taşıyıcısının birlikte üretilmesidir. Bu etiketlerin tamamı yapışkanlı bir yapıya sahiptir. Ãœst yüzeyine baskı yapılır, daha sonra alttaki pergaminden ayırarak istenilen yüzeye yapıştırılır. Yüksek yapışkanlı bir yapıya sahiptir. Dufold etiketler renkli barkod yazıcılarda kullanılmak üzere rulo ÅŸeklinde üretilebilmektedir. Bunun yanında A4 sayfa olarak da üretilebilen etiketlerdir. Yazıcıların çözünürlüğü arttıkça etiketlerin kalitesi de artmaktadır. 
 
Dufold Etiketleri Kendi Arasında 5 Sınıfta İncelenebilir
 
Kağıt Bazlı Dufold Etiketler: Ä°ki çeÅŸidi vardır. Bunlar KuÅŸe Mat ve KuÅŸe Parlak' tır. Bu etiketler yapı olarak dayanıklı deÄŸildir. Yıpranma ve yırtılma gibi olumsuz durumlar karşısında dayanıklılığını koruyamamaktadır. Aynı zamanda suya karşı da dayanıksızdır. Yüzey olarak iki kategoriye ayrılmıştır. Mat veya Parlak yüzey olarak bilinir. Ä°ki yüzeyinde rengi beyazdır. 
 
Plastik Bazlı Dufold Etiketler: Üç çeÅŸidi vardır. Bunlar; PP Mat, PP Parlak ve PP Åžeffaf olarak bilinmektedir. Kağıt bazlı dufold etiketlerden farklı dayanıklı bir yapısı vardır. Bunun sebebi ise yapısında bulunan plastik malzemelerdir. Bu yüzden yırtılmaya ve suya dayanıklı bir yapıya sahiptir. Mat ve Parlak olan beyaz renklidir. Åžeffaf olan ise saydam bir yapıya sahiptir. 
 
Tanınmış birçok marka yeni nesil bu dufold etiketleri tercih etmektedir. Bu barkod yazıcıların tamamı sıvı mürekkep ile renkli rulo etiket basan cihazlardır. Fiyat olarak da epey pahalıdır. Dufold etiketler, fiyat olarak diğer etiketlerden pahalıdır. Bunun sebebi üretildiği malzemenin işlevli ve dayanıklı bir yapıya sahip olmasından kaynaklanmaktadır.
 
Fiyat performans olarak deÄŸerlendirildiÄŸinde ise dufold etiketlerin kullanılması daha makul görünmektedir. Kullanılan yazıcının çözünürlüğü ne kadar yüksek ise resimlerdeki kalite bir o kadar artmaktadır. Türkiye' de dufold etiketlerin satışını yapan online bazı satış maÄŸazaları vardır. Burada isimleri maalesef verilemiyor. Sosyal aÄŸlar aracılığıyla bu online maÄŸazalara ulaÅŸabilirsiniz. 
 
Dufold etiketlerinin kullanımı her açıdan olumlu kabul edilmektedir. Üretimi sırasında kullanılan malzemeler, doğa dostudur. Son yıllarda da görüldüğü gibi ülkemizde ve dünyamızda birçok farklı çevre sorunları ile karşılaşmaktayız. Kullandığımız maddelerin üretim şekli hangi malzemelerin kullanılmış olduğu bu noktada çok önemlidir.
 
Dufold etiketler, üretildiği malzemeler bakımından insan sağlığına zararı olmayan tam aksine çevre dostu olması sebebiyle de ilk sırada tercih edilecek ürünler arasındadır. Dufold etiketler, işlevselliği bakımından oldukça donanımlı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle diğer etiket ürünlerinden ayrılmaktadır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Sosyal Sorumluluk Projesi

Hiç yorum yok

Sorunlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Ads Place